Työn alla

Kevät Levillä – Lapissa

Millainen on Levin kevät?

Kevät on Levillä matkailun pääsesonkia. Lunta ja valoa riittää keväällä, eivätkä päivät ole enää niin kylmiä kuin keskitalvella. Aurinkoiset kevätpäivät hellivät monin eritavoin luonnossa liikkujia, hiihtäjiä, laskettelijoita, patikoijia ja pilkkijöitä.

Keväällä Levin-kylä kuhisee elämää päivällä ja yöllä. Levi on tunnettu vilkkaasta after ski juhlinnasta. Tunnelma täällä on suomalaisille epätyypillinen, aurinkoisessa lumiparatiisissa lomailevat ihmiset ovat rentoja ja juttelevat avoimesti toisilleen. Monet ravintolat ovat täynnä päivällä ja iltaisin.

Koulujen lomaviikot ja Pääsiäisviikot sekä isot hiihtotapahtumat kuten Ylläs-Levi-hiihto ja Lapponia hiihto tuovat tänne paljon lomalaisia. Kevään lomaviikot on hyvä varata ajoissa.

KEVÄT (1.-31.5.)

Kevät (touko-kesäkuu)
Keväällä Lapissa on sinfonia aisteille. Kuuntele vettä lumen sulaessa ja kuule muuttolintujen ääniä heidän palaessaan Lappiin auringon mukana. Tuoksuta herättävän luonnon tuoksuja ja nauti luonnosta, joka on valmis täydelliseen kesäkukintaan.

Keväällä sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus kokea luonnon herääminen talven jälkeen ja alkaa valmistautua kesän täyteen kukintaan. Lumi sulaa, linnut palaavat etelästä ja pohjoiset eläimet heräävät talvisesta unesta. Lapissa voit kokea kevään kaikilla aisteillasi.

Lapissa kasvukausi tapahtuu melko nopeasti, ja voit melkein nähdä sen tapahtuvan silmiesi edessä, kun havupuut ja jäkälä nousevat lumen alle ja lehdet itävät puista. Koko maisema muuttuu dramaattisesti, kun vihreä maa työntää itsensä sulavan lumen ja jään läpi.

Koska Suomi on maantieteellisesti pitkä maa, on mahdollista kokea hyvin erilaisia ​​kevään vaiheita melko pienellä alueella. Samaan aikaan Etelä-Lapissa voi olla täydellisesti kukkivia puita ja pohjoisosissa maassa lunta. Tämä on kokemus, jota on vaikea löytää muualta.