Levin nähtävyyksiä ja mukavia kohteita kävelyretkille

Etsitkö tekemistä tai nähtävyyksiä Levillä? Levin alueella pääsee moniin hienoihin paikkoihin kävellenkin. Talvella maastossa on ylläpidettyjä kävely-, lumikenkäily- ja pyöräilyreittejä. Levin nähtävyydet ovat enimmäkseen ulkoilureittien varrella ja reiteistä löytyy patikointikartta. Yksi suosituimmista nähtävyyksistä on Levillä sijaitseva Joulupukin mökki. Rinteiden 11 ja 13 välissä sijaitseva rakennus on tullut tutuksi vuonna 2007 julkaistusta elokuvasta Joulutarina.

Retkipaikka.fi sivuilta löydät lisää kohteita päiväretkille Levin alueella : https://retkipaikka.fi/tag/levi/

Päiväretki kohteita hieman kauempana : https://leviloma.com/category/levi-paivaretkia/

Alla on muutama meidän suosikkikohde Levillä ja lähiympäristössä.

Kätkän huippu

Levikeskukselta lähtee polku Kätkätunturin huipulle. Talvella reitti on suosittu lumikenkäreitti, hyvin tamppautuneena sen voi kulkea ilman lumikenkiäkin. Nousua on matkalla paljon (Kätkän huippu 505 m), kokonaismatka on noin 4 km suuntaansa. Maisemat reitillä palkitsevat kipuamisen. Kesällä maastossa on useampia vaihtoehtoja kulkea Kätkälle, koska hiihtolatujen pohjat ovat oivallisia patikkapolkuja. Huipulla on myös kesäkäyttöön laavupaikat evästelyyn. Lumettomana aikana kannattaa kävellä Kätkä- ja Pyhätunturin välinen jylhä kuru.

Korkeaniemen laavu

Immeljärven rannasta Levin päästä lähtee tie, joka jatkuu polkuna nousten Kätkän kupeessa olevalle katetulle laavupaikalle. Matkaa laavulle tulee alle 2 km. Laavulta on kauniit näkymät Levitunturin suuntaan. Paikka on hyvin suosittu makkaranpaisto ja retkikohde. Talvella matkaa voi jatkaa Riihikahvilan suuntaan ja tulla Immeljärven kautta takaisin.

Levin huippu

Levikeskukselta Levi Spa hotellin takaa rinteestä nousevat portaat ylös Panoraama hotellille. Jos portaat tuntuvat liian rankoilta voi ottaa hissikyydin ylös. Panoraama hotellilta jatkuu matka autotien laitaa kokoajan nousten. Tietä pitkin pääsee Horizontti ravintolalle ja jos intoa, sekä kuntoa riittää kannattaa jatkaa aina ylös Tunturiravintola Tuikkuun asti. Tämä reitti on käveltävissä kaikkina vuodenaikoina.

Levi Joulupukin mökki

Kuinka löydän Joulupukin mökin?

Joulupukin mökki Levillä sijaitsee Levituntunturin lounaispuolella lähellä yläosaa, rinteen ulkopuolella, gondolin (World Cup ja länsirinne) ja hissin numero 11 (eteläinen rinteet) välissä.

Talvella paikalle pääsee lumikenkäilemällä, hiihtämällä suksilla ylös, tai helpoin vaihtoehto: ottamalla gondoli Levin hiihtokeskuksesta ylös ja laskeutumalla hieman alas, mieluiten suksilla tai lumikengillä, tai muutoin uppoat lumessa vyötäröösi asti. Kesällä paikalle pääsee kävelemällä tunturia ylös tai downhill pyörällä rataa pitkin. Downhill reitti kulkee mökin vierestä.

Kartta Joulupukin majalle:

https://goo.gl/maps/bv7j2ju47ttWVBsV9

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?share=customMarker&n=7520370.295&e=409332.693&title=Santa%27s%20Cottage&desc=&zoom=10&layers=%5B%7B%22id%22%3A2%2C%22opacity%22%3A100%7D%5D

Levitunturin länsipuolen kävelyreitistö

Eturinteiltä Lastenmaan vierestä lähtee pitkä talvikävelyreitistö, joka kiertää koko Levitunturin länsipuolen päättyen South Pointille. Kokonaisuudessaan pituutta tulee yli 20 km ja nousuakin löytyy mukavasti. Reitin varrella on pari kotaa koillisrinteillä ja laavu Utsuvaaran läheisyydessä.

Levin talvi- ja kesäkävelyreitit

Lisää Levin alueen karttoja löydät: https://www.levi.fi/info/yleista-levista/levin-kartat-ja-reitit.html

Etsitkö Levi majoitusta? Varaa majoitus Levin keskustassa

Leviloma 27m2 Levi huoneisto 1-4 hengen saunallinen majoitus Levin keskustassa

Leviloma 21m2 Levi majoitus1-2 hengen saunallinen huoneisto Levin keskustassa

Lisätietoa: info@leviloma.com