Murtomaahiihto ja latuverkosto Levillä

Levin ladut

Maastohiihdon latuverkosto pituus on 230 kilometriä. Levin parhaimmat ladut tarjoaa sopivia reittejä niin sunnuntaihiihtäjille, aktiivihiihtäjille ja kilpahiihtäjille. Rakkavaaran alueella löytyy 28 kilometriä valaistuja reittejä. Valot ovat kaamosaikaan päällä päivittäin klo 6.00–23. Kaikki Levin reitit sopivat perinteiseen sekä luisteluhiihtoon.  Latuverkostoa ylläpidetään päivittäin.

Latujen vaikeusasteet on merkattu kartassa ja latuverkoston opasteissa värein:  Sininen = helppo, Punainen = keskitaso, Musta = raskas  

Sympaattisia latukahviloita löytyy useita latuverkoston varrelta. Niissä on omia erityisiä herkkuja tarjolla, kuten paikallisia mehuja,  leivonnaisia ja joissain myös lounaskeittoja. Latukahviloihin kannattaa varata maksuvälineeksi käteistä rahaa. Latukahvilat sivulta löydät tarkemmat esittelyt muutamista suosikki latukahviloista.

Jos Levin parhaat hiihtoreitit alkaa olla jo tuttuja, niin kevätkaudella voit hiihtää Leviltä Ylläkselle tai Kittilään Lapinkylän kautta kulkevaa latua. Katso alempana sivulla olevat Kittilän, Ylläksen, Raattaman ja Pallastunturin alueiden latukartat. Tutustu myös Visma Ski Classics Ylläs-Levi maratonhiihtotapahtumaan: https://yllaslevi.com/

Levillä hiihtokausi alkaa jo 10.10, silloin avataan ensilumenlatu. Lue lisää ensilumenladusta.

Levi latukartat:

Latukahviloiden aukioloajat ja reaaliaikainen latujen ja talvipolkujen kunnossapidon seuranta löytyy : www.infogis.fi/levi/?lang=fi

Reittivaihtoehtoja Levillä:
 • Levin kierros 18 km
 • Miniporo valaistu 2,3 km
 • Pikkuporo valaistu 4,2 km
 • Isoporo valaistu 8 km
 • Valorakka 6,3 km
 • Utsuvaaranlatu, vaikea 3,2 km
Reittivaihtoehtoja Kätkätunturin suunnalla:
 • Kätkätunturin kierros 16 km
 • Pyhätunturin kierros 25 km
 • Muusan kierros 27 km
 • Aakenuksen kierros 40 km
Levin koiraladut:

https://kittila.fi/sites/default/files/2021-08/Levin%20koiraladut.pdf

Levin koiralatuja (yhteensä 36 km) on merkitty latukarttaan sinisellä viivalla, jonka päällä punainen katkoviiva. Koirat tulee olla kytkettyinä ja jätökset siivota laduilta. 

 • Levijärvi – Luvattumaa – Marja-Leena kotakahvila, edestakaisin yhteensä 11 km helppo reitti, parkkipaikka Järvirovantie.
 • Tonttula – Rautuskylä, edestakaisin yhteensä 14.5 km – helppo reitti, parkkipaikka Tonttulassa, Palosaarentie 30.
 • Tonttula – Marjaleena – Rautuskylä – Tonttula, rengasreitti 17 km – helppo reitti, parkkipaikka Tonttulassa, Palosaarentie 30.
 • Luvattumaa – Levijärvi – Marjaleena – Luvattumaa, rengasreitti 8,5 km – helppo reitti, parkkipaikka Luvattumaa, Akantie 180.
 • Levi – Kätkäjärvi – Nuottijärvi, edestakainen yhteensä 17 km – helppo reitti, parkkipaikka Levin keskustassa, esim. Hissitiellä.

Kittilän ladut

Keväisin hiihtoladut avataan Leviltä Lapinkylästä Kittilään. Reitti Levin Lapinkylästä Kittilään on tasaista helppohiihtoista maastoa. Matkaa suuntaansa on noin 25 km.

Kittilän latukartat:

Ylläksen ladut

Ylläksen ladut ovat noin 65 km automatkan päässä Levin keskustasta. Hiihtämällä pääset myös Leviltä Ylläkselle.

Ylläs latukartat:

Kevätkaudella voi hiihtää Leviltä Ylläkselle ja takaisin Leville. Reittivaihtoehtoja on useita. Ylläksen 330 km latuverkosto on Suomen parhaimmistoa maastoltaan, maisemiltaan ja latukahviloiltaan.  

Levin ja Ylläksen välimaastoon jää upea ja moni-ilmeinen Aakenustunturi, joka on suosittu vaellushiihtäjien ja lumikenkäilijöiden kohde.

Tutustu myös Visma Ski Classics Ylläs-Levi maratonhiihtotapahtumaan: https://yllaslevi.com/

Pallaksen ja Raattaman ladut

Pallaksen ladut on noin 65 km automatkan päässä Levin keskustasta.

Pallas ja Raattama latukartat:

Pallashotellin tuntumasta löytyy 3.5 km ja 10 km  ladut, joiden kunnossapidosta vastaa hotellin henkilökunta. Lapponiahiihdon aikaan keväällä latuverkosto on laajempi kulkien mm. Hetta-Pallas välillä. Suurtuntureilla on syytä huomioida nopeasti vaihtelevat sääolosuhteet ja lumeen peittyvät ladut.

Lisätietoa Lapponiahiihdosta: https://www.lapponiahiihto.fi/

Muonion alueen noin 200 km latuverkosto, josta osa kulkee Pallas-Yllästunturin kansallispuiston alueella.

Raattaman reittien luonteva lähtöpiste on Vuontispirtti. Vuontispirtiltä lähtee useita pituudeltaan ja haastavuudeltaan vaihtelevia rengasreittejä. Ominaista reiteille on Pallastuntureiden henkeäsalpaavat kansallismaisemat, jotka ovat ainutlaatuinen kokemus.

Tunturilapin kuntien ladut yhdistelemällä on innokkaalla hiihtäjällä mahdollisuus kokea noin 1000 km hiihtolatuja.

Levi suksi vuokraus

Levillä suksia ja hiihtovälineitä vuokraa useampi vuokraamo. Löydät kaiken tarpeellisen luisteluhiihtoon ja perinteisen hiihtoon. Hiihtosukset valmiiksi voideltuna ja huollettuna. Levin suksivuokraamot tarjoaa laajan valikoiman hiihtovälineitä aloittelijasta kokeneempaan. Levin vuokraamoiden valikoimista löydät laskettelusukset, maastohiihtosukset, lumilaudat, ahkion, lumikengät ja sähköläskipyörät.