Lumilinnat ja lumikylät Levillä

Jos olet koskaan halunnut olla henkeäsalpaavassa jäisessä ihmemaassa, Levin lumilinnat ja lumimaat ovat täydellinen paikka sinulle.

Lähellä Leviä sijaitsee Luvatunmaan Levi Ice Gallery, hieman kauempaa (45 km) Ylläksen suunnalta löytyy Lapland Hotels Snow Village.

Luvattumaa Ice Gallery 

Lumilinna Levillä Luvatussa maassa

Levin lumilinna on nimeltään Levi Ice Gallery. Ice Gallery sijaitsee alle 10 km Leviltä pohjoiseen Ounasjoen mutkassa sijaitsevassa elämyskeskus Luvatussa maassa. Kokonaisuus on yli 1 000 m2 suuri käsittäen jäähotellin, 100 hlön kappelin sekä upean jäägallerian veistoksineen. Luonnollisesti kokonaisuus on joka vuosi erilainen. Ice Gallery avataan joulukuun alkupuolella ja se on auki huhtikuulle säiden mukaan.

Luvatussa maassa on tarjolla järjestettyä ohjelmaa ryhmille mm. revontuli-iltoja ja jäänveistoon tutustumiskurssia. Luvatussa maassa on myös suosittu latukahvila-ravintola, jossa sesonkina tarjolla mm. karaokea ja tanssia. Tutustu Levi Ice Galleryn aukioloaikoihin, hintoihin ja ohjelmatarjontaan. 

Luvatun maan osoite on Akantie 180, 99130 Sirkka. Perille pääsee autolla, hiihtäen tai moottorikelkalla.

Lisätietoja löydät Luvatunmaan sivuilta: http://www.luvattumaa.fi/

Lapland Hotels Snow Village

Ylläksen lähistölle Lainioon keskelle rakentuu vuosittain Lapland Hotels Snow Village. Lumisien puiden keskellä sijaitseva lumesta ja jäästä rakennettu lumilinna tarjoaa muun muassa lumisviittejä yöpymiseen, jääravintolan, jääbaarin sekä näyttäviä jääveistoksia.

Taidokkaasti rakennetulla lumilinnalla ja jääveistoksilla on vuosittain erilainen teema, teema vahvistuu marraskuun aikana, kun lumilinnan rakentaminen aloitetaan.

Lapland Hotels Snow Village osoite on Lainiotie 566, 99100 Kittilä.

Lisätietoja löydät Lapland Hotels sivuilta: https://www.laplandhotels.com/FI/lapin-hotellit/yllas/lapland-hotels-snowvillage.html