Levin nuotio- ja latukahvilat

Herkkuja keskellä erämaata – Levin latujen varrella on kymmenisen latukahvilaa tai nuotiokahvilaa. Erämaakahvilat sijoittuvat ympäri Levin monipuolista  latuverkostoa. Jokaiselle hiihtäjälle löytyy sopivan matkan ja reitin päästä vaihtoehto. lähestulkoon jokaisen reitin varrelta löydät kahvilan. Kahviloissa on tarjolla monenlaista herkkua, myös suolaista välipalaa ja osassa keittolounasta. Pysähdy tauolle, pikkupurtavalle tai syömään latukahvilaan ja nauti kuppi kuumaa. Pidä mukanasi käteistä rahaa, koska kaikissa latukahviloissa ei ole mahdollista maksaa korttimaksuilla.

Katso kahviloiden sijainti ja etäisyydet Levin latukartasta.

Latukahviloiden aukioloajat ja reaaliaikainen latujen ja talvipolkujen kunnossapidon seuranta löytyy : www.infogis.fi/levi/?lang=fi

Luvattumaa

Luvattumaa sijaitsee Levikeskuksesta Könkäälle (pohjoiseen päin) menevän ladun varrella, noin 7 km Leviltä. Latu kulkee alkumatkasta tunturimaisemissa, mutta Levijärvelle laskeutumisen jälkeen reitti on hyvin tasainen. Luvatussamaassa on monenlaista tarjontaa, päivisin siellä on keittolounasta ja kahvilatuotteita, iltaisin se toimii tilausravintolana. Monotansseja ja live-esiintyjiä on toisinaan ohjelmistossa. Luvattuunmaahan pääsee myös autolla.

Luvattumaa löytyy osoitteesta: Akantie 18, 99130 Sirkka

Hanhipirtti

Hankipirtti sijaitsee noin 10 km päässä Levistä. Pirtillä voi nauttia mm. hiihtäjänleipiä ja makeita herkkuja. Hanhipirtti on erityisesti kelkkailijoiden suosiossa, mutta hauska ja vaihteleva latuprofiili kauniine maisemineen houkuttelee hiihtäjiä siihen suuntaan taukoilemaan. Pirtillä onkin mukava levähtää takkatulen lämmössä herkutellen.

Hanhipirtti sijaitsee osoitteessa: https://goo.gl/maps/Ws3sAhhrCbHksmfc9

Sammuntupa

Sammuntupa on vanha porotila, jossa on tarjolla monipuolisesti palveluita. Saunat lämpeävät Ounasjoen rannalla ja avantoon pääsee myös, heillä on poroajeluja, kotaruokailua ja ohjelmapalveluita mm. joikausta ja lapinkaste. Hiihtelijöiltä palvelee latukahvila, jossa on syötävien ja juotavien lisäksi myynnissä käsitöitä ja koruja. Sammun-Tuvalle hiihtää helposti Levin kierrosta hiihdellessään, sieltä on noin 11 km Levikeskukseen.

Sammuntupa sijaitsee osoitteessa: Taalontie 160, 99130 Sirkka

Aakenuspirtti

Pirtille on noin 20 km Leviltä ja Ylläkselle on vajaat 30 km. Pirtti tarjoaa majoituspalveluita sekä joogaretriittejä. Pirtillä on latukahvila, jossa on perinteisten kahvilatuotteiden lisäksi erikoisempiakin tuotteita mm. pakuriteetä sekä kuivattuja luonnonyrttejä. Aakenus sijaitsee kauniiden maisemien ja hiihtoreittien varrella viimeisenä etappina kohti Yllästä.

Aakenuspirtti sijaitsee osoitteessa: https://goo.gl/maps/oiK2HPrPeUgtME4L7

Lapinkylä

Lapinkylä on revontulimatkailuun erikoistunut vanha porotila. Lasi-iglut tarjoavat majoittujille mahdollisuuden revontulien ihailemiseen. Lapin kylässä on hiihtäjille kahvila. Ruokapalveluita on tarjolla tilauksesta. Tilalta järjestetään myös poroajeluita. Lapinkylästä jatkuvat ladut Kittilän suuntaan, sekä Loukisen vaaran kodalle, Levin keskustaan on matkaa noin 13 km. Lapin kylään pääsee myös autolla.

Lapinkylä sijaitsee osoitteessa: Isotaalontie 285, 99130 Sirkka 

Tonttula

Tonttula on iso kokonaisuus, joka sisältää tasokkaita majoituspalveluita ja monenlaisia elämyksellisiä ohjelmapalveluita. Tontulassa pääsee ohikulkeva hiihtäjä nauttimaan keittolounasta ja monipuolisen valikoiman kahvilatuotteita. Tonttulassa on myynnissä paljon joulu- ja tonttuaiheisia sisustusartikkeleita. Tunnelma isossa vanhassa päärakennuksessa on jo itsessään hyvin nautinnollinen.

Tonttula löytyy osoitteesta: Palosaarentie 30, 99140 Köngäs

Vohvelikahvila Riihi - Immelkartano

Immeljärven rannalla sijaitsee vanhassa riihessä ihana tunnelmallinen kahvila, jossa voi nauttia takkatulen lämmössä vohveleita, juomia tai vaikka keittolounasta. Ulkona voi paistaa sisältä ostettuja makkaroita laavulla. Immelkartanossa toimii tilausravintola, tilaussauna sekä kelkkasafaripalvelut.

Immelkartano sijaitsee osoitteessa: Tuomikuruntie 136, 99130 Sirkka

Rauduskylän latukahvila

Rautuskylässä on vanhassa kaupparakennuksessa toimiva latukahvila. Täällä on tarjolla keittolounasta ja kahvilatuotteita. Isossa tilassa on esillä myös myynnissä olevia käsitöitä.

Rauduskylän latukahvila sijaitsee osoitteessa: Inarintie 580, 99180 Kittilä

Marja-Leena nuotiokahvila

Sijaitsee Levi-Köngäs ladun varrella, pari kilometriä Luvatustamaasta eteenpäin, tarkemmin noin 8 km Levikeskuksesta, Könkäältä noin 2 km. Marja-Leenalta lähtee ladut Raduskylään ja Könkäälle päin.
Kahvila palvelee kodassa ja hyvällä säällä ulkona. Marja-Leenalta saa kuumia juomia mm. itsetehtyä marjamehua, lettuja, munkkeja, kampanisuja ja leipiä sekä makkaraa.

Marja-Leena nuotiokahvila siaitsee osoitteessa: Lohimukka, Kittilä

Kätkän latukahvila

Kätkä-tunturin länsipuolella sijaitsevalla isolla laavupaikalla toimiva kioskikahvila. Kahvila on sijainniltaan suosittujen reittien risteyksessä, kauniilla aurinkoisella paikalla keräten runsaasti hiihtäjiä tauolle.

Kätkäjärven latukahvila

Kätkäjärven rannalla sijaitsee suosittu latukahvila, jonka penkkirivit täyttyvät hiihtäjistä aurinkoisina päivinä. Rannalla on laavu ja nuotiopaikka. Kioskityyppinen kahvila myy juomia, pientä syötävää ja makkaroita. 

Merkkisen laavu

Merkkisen laavu sijaitsee Kätkätuntunrin luoteispuolella rinteessä noin 7 km Levikeskukselta. Merkkiseltä on upeat näkymät Pallaksen suuntaan. Laavulla on kioskikahvilassa myynnissä kahvilatuotteita ja makkaraa paistettavaksi sekä käsitöitä. Merkkinen on mukava taukopaikka, harmittavan harvat vain hiihtävät sinne, vaikka latu on mukavan vaihtelevaa ja näkymät kauniit.