Miksi Leville?

Levi on taianomainen hiihtokeskus Suomen Lapissa. Lomakeskus sijaitsee Kittilän kunnan kupeessa Sirkan kylän sydämessä ja vain 15 minuutin päässä lentokentältä. Levi toivottaa vieraat lämpimästi tervetulleeksi vilkkaassa kylässä, joka on täynnä monia pohjoismaisia ​​aktiviteetteja.

Miksi valita juuri Levi? Levi on kaunis kohde, jossa lumi on taattu talvikausina. Matkustajat rakastuvat luontevaan yhdistelmään kaunista luontoa, urheilumahdollisuuksia ja kaupunkielämää, kuten kylpylä, keilailu, ostosmahdollisuudet ja vilkas yöelämä. Oletko valmis ottamaan haasteen rinteissä, kohtaamaan hoitoporoja ja tanssimaan pöydillä, vielä saman päivän aikana, ja samassa paikassa? Kaikki upeat kohteet ovat lyhyen matkan päässä.

Levi kutsuu turistit avosylin vastaan. Kylään päästyäsi voit tuntea kansainvälisyyden ja rennon ilmapiirin. Kaikki ikäryhmät on otettu mukavasti huomioon. Lapsille on monia hauskoja ja uusia kokemuksia. Esimerkiksi kelkkailu, hiihtokoulu, huskyt, sisäpelit ja tonttukylä.

Levi on kuuluisa mukaansa tempaavasta yöelämästään, joka todellisuudessa alkaa jo päivän aikana rinteillä. Juomia rinneravintoloissa, joita ympäröivät kauniit lumiset maisemat ja auringonpaiste tai toisinaan sadunomainen lumisade. Levillä voit aloittaa tanssimisen pöydällä heti, kun aurinko nousee ja monot ovat jaloissa. Vaikka lämpötila saattaa olla matala, ilmapiiri lämmittää kaikkia. Levin erikoisuuksia ovat myös keskiyön aurinko golf ja World Cupin alppihiihto.

Levin hiihtokeskus on Lapin suurin lomakeskus, jossa on 43 rinnettä ja lukuisia rinneravintoloita ja kahviloita. Levikeskus on äänestetty useita kertoja parhaaksi suomalaiseksi hiihtokeskukseksi, ja kylä on isännöinyt useita World Cupin kisoja sekä Visma Ski classics päätösosakilpailua, Ylläs-Levi hiihtoa.

Levi hiihtokeskus aktiviteetit eri vuodenaikoina

Talvi Levillä – Lapissa

Mitä kaikkea Levillä voi tehdä talvella?

Tule nauttimaan ainutlaatuisesta talvesta Napapiirin pohjoispuolella.
Talvi on Lapin vuodenajoista pisin, se alkaa yleensä lokakuussa ja voi kestää jopa noin 200 päivää. Levi sijaitsee Napapiirin pohjoispuolella, siksi täällä voit ihastella oikeaa kaamoksen pimeyttä lähes 50 päivän ajan. Kaamoksen aikana aurinko ei nouse lainkaan, mutta päivät eivät toki ole yönpimeitä. Kaamoksen jälkeen valoisuus ja päivien pituus lisääntyvät nopeasti.

Keskitalvella voi kirkkaina päivinä olla pakkasta jopa -15 – 25°C. Tähtikirkkaat yöt mahdollistavat revontulien (Aurora borealis, Northern Lights) näkemisen ja kuulemisen. Revontulien katseluun ei tarvita erityistä paikkaa, niitä voi nähdä ihan vaikka asuntomme parvekkeelta. Jos haluat kävellä n. 2 km löytyy mukavia katselupaikkoja esimerkiksi Kätkätunturin kupeesta katetulta Korkeaniemen laavulta tai Immeljärven jäällä kulkevalta kävelyreitiltä. Revontulien katseluun järjestetään myös ohjattuja retkiä ja voi niiden bongailua edesauttaa seuraamalla kännykällä Revontulivahdin ilmoituksia.

Levin talvi tarjoa kaikkea mahdollista talviaktiviteettia, mitä vaan voit kuvitella.
Täällä on upeat rinteet lasketella, lumilautailla ja pulkkailla. Tunturinrinteillä kiertää valmiita polkuja kävelyyn, lumikenkäilyyn, maastopyöräilyyn sekä juoksuun. Vauhtilajien kokemiseen löytyvät moottorikelkkasafarien, koiravaljakkoajeluiden sekä pororekiretkien järjestäjiä aivan Levin keskustan läheisyydestä.

Talvi on matkailun pääsesonkia Levillä, eikä ihme. Talvella uskomattoman kaunis luonto sekä lukemattomat mahdollisuudet harrastaa ja nauttia lomasta takaavat ikimuistoisen ja nautinnollisen kokemuksen.

Varaa Levi majoitus hyvissä ajoin varmistaaksesi juuri sinulle sopivan viikon.

Kesä Levillä – Lapissa

Millainen on kesä Levillä?

Lapin kesästä ei voi puhua ilman yötöntä yötä, se on koettava itse. Levin Juhannus tarjoaa monenlaista aktiviteettia. Juhannus Levillä on unohtumaton kokemus.
Lapin kesä on lyhyt, mutta yöttömät yöt mahdollistavat kasveille ja eläimille riittävän kasvu- ja pesimäkauden. Luonnossa valon ja ympärivuorokautisen päivän havainnointi on mykistävää, kasvien nopea kasvaminen, kukkiminen, lintujen kevätmuutto, laulukonsertit sekä pesiminen, kaikki tapahtuvat ikään kuin nopeutetusti.

Kesällä Levillä voi harrastaa esimerkiksi patikointia, polkujuoksua, sauvakävelyä, pyöräilyä, ratsastusta, golffia ja melontaa. Toki kesälomalla on mukava ihan vain tulla tänne uskomattoman kauniisiin maisemiin rentoutumaan, kävellä hieman lähiympäristössä, käydä läheisissä järvissä uimassa ja rentoutua.

Kesäsesonkina majoituksen hinnat ovat edullisimpia. Voit myös kysy tarjousta vain viikonlopusta. Huomasithan, että asunnon sijainti on erinomainen välietappina esimerkiksi. Matkalla Norjaan tai pohjoisemmille vaellusreiteille.

Kevät Levillä – Lapissa

Millainen on Levin kevät?

Kevät on Levillä matkailun pääsesonkia. Lunta ja valoa riittää keväällä, eivätkä päivät ole enää niin kylmiä kuin keskitalvella. Aurinkoiset kevätpäivät hellivät monin eritavoin luonnossa liikkujia, hiihtäjiä, laskettelijoita, patikoijia ja pilkkijöitä.

Keväällä Levin-kylä kuhisee elämää päivällä ja yöllä. Levi on tunnettu vilkkaasta after ski juhlinnasta. Tunnelma täällä on suomalaisille epätyypillinen, aurinkoisessa lumiparatiisissa lomailevat ihmiset ovat rentoja ja juttelevat avoimesti toisilleen. Monet ravintolat ovat täynnä päivällä ja iltaisin.

Koulujen lomaviikot ja Pääsiäisviikot sekä isot hiihtotapahtumat kuten Ylläs-Levi-hiihto ja Lapponia hiihto tuovat tänne paljon lomalaisia. Kevään lomaviikot on hyvä varata ajoissa.

Syksy Levillä – Lapissa

Mitä tehdä syksyllä Levillä?

Syksyn tullessa päivät lyhenevät, tulee sateisempaa ja yöpakkasia. Syyskuussa yöpakkasten jälkeen tunturi ja ympäröivä luonto värjäytyvät uskomattoman kauniiksi, saapuu ruska-aika. Monille Lapin-turisteille ruska on juuri se syy matkustaa Lappiin. Kuulaina syyspäivinä väriloisto onkin uskomaton elämys, jonka tunnelmaa on vaikea vangita valokuviin, se on itse koettava.

Ruskaretkelle on mukava mennä maastopyörällä, joille on runsaasti reittejä läheisillä tuntureilla. Kävelemälläkin pääsee moniin kauniisiin paikkoihin mm. Kätkän huipulle ja sieltä ihastelemaan maisemia aina Pallakselle ja Ylläkselle asti. Tulentekopaikkoja ja laavupaikkoja on useita. Syksyllä maastosta löytää mukavasti marjoja ja sieniä. Paikallisten poimimia marjoja on usein myös myynnissä Levin kylällä.

Tunturissa vietetyn päivän jälkeen voi piipahtaa vaikka kylpylässä tai varata hieronnan. Syyskuussa on ravintoloilla iltaisin esiintyjiä ruskamatkailijoiden viihdykkeeksi.