Juhannus Levillä

Juhannus Lapissa Levillä

Juhannus ja yötön yö Lapissa on unohtumaton elämys. Luonto on vehreimmillään, tuhannet linnut laulavat, eikä aurinko laske lainkaan. Puuhaa Levillä riittää vaikka kellon ympäri. Juhannuksen eivät sääsket yleensä vielä kiusaa.

Juhannusristeilyjä Sirkka- ja Levijärvellä tarjoaa Kinos Safaris. Paikka kahden tunnin risteilylle pitää varata etukäteen, koska lautalle voidaan ottaa vain rajoitettu määrä osallistujia. Lautalla on myös mahdollista ruokailla ennakkotilauksella, myös saunominen ja uiminen onnistuu. Risteily järvellä tuntureiden kupeessa on upea elämys. Säänmukainen pukeutuminen kannattaa muistaa.
Lisätietoja ja ryhmävaraukset
info@kinossafaris.com

Juhannuksena pääsee nauttimaan rennosta järvenranta tunnelmasta Immeljärven rannalla Saunabaarissa. Hiekkarannalla voi lekotella rantatuoleissa tai pulahtaa väliuinnille Immeljärveen. Siellä on mahdollista kuulla illalla elävää musiikkia ja nauttia meheväksi muhinutta rosvopaistia (tarkista päivät).

Aitoon juhannussaunaan pääsee Tonttulan isossa vanhassa rantasaunassa. Saunaan mahtuu n. 15 hlöä kerrallaan kylpemään. Saunasta pääsee pulahtamaan viereiseen Ounasjokeen. Pihamaalle on mukava jäädä myös saunan jälkeen vilvoittelemaan. Tonttulassa on myös mahdollista ruokailla.

Kävelyretki tuntureille on erityisen suositeltavaa juhannuksena, koska silloin ei ole kellonajalla väli, menet milloin tahansa on luonto hämmästyttävän upea. Keskiyön kävelylenkki Levin huipulle ihastelemaan ympäröiviä tuntureita, nauttimaan valosta ja maailman puhtaimmasta ilmasta. Aamusta varhain on hyvä reippailla Kätkälle ja ottaa vaikka aamupalatarpeet reppuun mukaan. Kätkän vaativa nousu palkitsee laella aukeavilla maisemilla. Pallaksen, Ylläksen ja Kätkän huiput ovat aivan vieressä. Kätkältä alastullessa voi vaikka poiketa Saunabaarin rannassa uimassa ja jäätelöllä. Mikäli on mahdollista autoilla, ovat Särkitunturi ja Kumputunturi hienoja päiväretkikohteita.