Hieman tarinaa meistä 

Olemme kaksi etelä-suomalaista Lapinhullua. Huomasimme viettävämme lomamme pohjoisessa Suomessa ja varsinkin Levillä. Levin monipuoliset liikuntamahdollisuudet ympäri vuoden, upea luonto, hyvät kulkuyhteydet sekä alueen palvelut olivat merkittävimmät syyt valita Levi. Koska emme voi olla Levin kodissamme aina, päädyimme vuokraamaan sitä tarvitseville, niin kuin mekin olemme aiemmin saaneet vuokrata toisten loma-asuntoja. Toivomme teidän kokevan Levillä unohtumattomia elämyksiä, ja löytävän sen lumon, joka saavat teidätkin palaamaan tänne uudelleen.

Meille molemmille hiihto on elämän suuri rakkaus. Virpi oppi hiihtämään 3-vuotiaana ja sen jälkeen ei ole ollut yhtään talvea, johon hiihto ei olisi kuulunut. Harri löysi hiihdon uudelleen aikuisena ja nyt pitääkin ottaa siitä ilosta kaikki irti.

Levi on hiihtäjän paratiisi. Latuja riittää joka suuntaan, maastot ovat vaihtelevia ja reitin voi suunnitella toiveiden ja tavoitteiden mukaan. Levin keskeinen sijainti mahdollistaa myös muiden läheisten hiihtoalueiden haltuunoton. Levin latujen lisäksi mm. Kittilässä, Ylläksellä, Oloksella, Pallaksella ja Raattaamassa löytyy upeita maastoja.

Murtomaahiihdon lisäksi on hauska käydä välillä rinteissä aistimassa suomalaista ”alppitunnelmaa”. Rinteet ovat vaihtelevia, vaativasta Maailman cupista, leppoisempiin Etelärinteisiin, löytyypä täältä uskalikoille vapaalaskurinteitäkin. Levillä rinteisiin kuuluu ehdottomasti Suomen paras after ski, jota on vaikea kuvailla lyhyesti, se on itse koettava ja mielellään unohdettava suomalaisuus ja annettava mennä rennolla fiiliksellä sekä hullutteluun heittäytymisellä.

Pitkän hiihtokauden jälkeen Levillä koittaa kevät ja kesä. Kevät tulee Lapissa uskomattoman nopeasti, valo ja lämpö lisääntyvät muuttaen talven kesäksi toukokuun aikana. Kevät ja alkukesä ovat upeaa aikaa. Lintujen muutto ja kasvien värikkyys ihastuttavat. Hetkessä valkoiset tunturit muuttuvat varpukasveista kukkiviksi värikeitaiksi ja muuttolintujen laulu huumaa valoisassa yössä. Alkukesä on ihanteellista aikaa retkeilyyn ja maastopyöräilyyn.

Levin kesästä ei voi puhua ilman yötöntäyötä.

Vaellusretkeily on meille molemmille lumettomana aikana ykkösharrastus. Levi on hyvä tukikohta Lapinvaelluksille tai päiväretkeilylle. Leviltä olemme retkeilleet Pallaksen, Keimiötunturin ja Oloksen suuntaan sekä ylemmäs tunturilappiin ja Lemmenjoen suuntaan. Päiväretket suuntautuvat läheiselle Kätkätunturille, Aakenuksen suuntaan ja Levitunturin ympäristöön.