Loma Lapissa

Mitä Lapissa voi tehdä ja missä käydä? Missä ruokailla ja minne majoittua? Tai kenties haluat tietoa vaellusreiteistä, varaustuvista tai kalastusluvista?

Työn alla

Lapin aktiviteetit eri vuodenaikoina

Talvi Levillä – Lapissa

Mitä kaikkea Levillä voi tehdä talvella?

Levin talvi tarjoa kaikkea mahdollista talviaktiviteettia, mitä vaan voit kuvitella.
Täällä on upeat rinteelasketella, lumilautailla ja pulkkailla. Tunturinrinteillä kiertää valmiita polkuja kävelyyn, lumikenkäilyyn, maastopyöräilyyn sekä juoksuun. Vauhtilajien kokemiseen löytyvämoottorikelkkasafarien, koiravaljakkoajeluiden sekä pororekiretkien järjestäjiä aivan Levin keskustan läheisyydestä.

Kevät Levillä – Lapissa

Millainen on Levin kevät?

Keväällä Levin-kylä kuhisee elämää päivällä ja yöllä. Levi on tunnettu vilkkaasta after ski juhlinnasta. Tunnelma täällä on suomalaisille epätyypillinen, aurinkoisessa lumiparatiisissa lomailevat ihmiset ovat rentoja ja juttelevat avoimesti toisilleen. Monet ravintolat ovat täynnä päivällä ja iltaisin.

Kesä Levillä – Lapissa

Millainen on kesä Levillä?

Kesällä Levillä voi harrastaa esimerkiksi patikointiapolkujuoksua, sauvakävelyä, pyöräilyä, ratsastustagolffia ja melontaa. Toki kesälomalla on mukava ihan vain tulla tänne uskomattoman kauniisiin maisemiin rentoutumaan, kävellä hieman lähiympäristössä, käydä läheisissä järvissä uimassa ja rentoutua.

Syksy Levillä – Lapissa

Mitä tehdä syksyllä Levillä?

Syyslomakautta ajatellen Levi tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet harrastaa hiihtolajeja ja vaikka pyöräillä Levin upeissa maisemissa. Ensilumen latu avataan loka-marraskuussa. Talven ja kesän harrastukset sopivat samaan ajankohtaan. Ulkoiluun Leviltä löytyy kokemisen ja näkemisen arvoisia nähtävyyksiä.

 

Hyödyllistä tietoa Levin lomakeskuksesta - Suosituin ja monipuolisin hiihtokeskus Lapissa

Levin on Suomen suurin ja monipuolisin hiihtokeskus. Levi on myös kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu. Hiihtokeskus koostuu 43 rinteestä, 27 hissistä, kahdesta gondoli-hissistä sekä lukuisista kahviloista ja ravintoloista. Rinteiden suunnittelussa on otettu huomioon erilaisten laskettelijoiden tarpeet. Rinteitä löytyy niin aloittelijoille, aktiivilaskijoille kuin kilpatason laskijoille sekä vapaalaskusta nauttiville. Korkein rinne lähtee 325 metrin korkeudessa ja pisin rinne on 2300 metriä pitkä. Lumi peittää Levin rinteet yleensä loka-marraskuussa ja hiihtokausi kestää toukokuun puoliväliin asti.

Levillä saa hiihtotunteja sekä lasketteluun että murtomaahiihtoon. Välineitä voi vuokrata molempiin aktiviteetteihin sekä moniin muihin lumilajeihin, kuten lumikengillä ja läskipyörällä liikkumiseen.

Levi huoneisto sijaitsee kauniilla alueella, jota ympäröi ihanat kävelykohteet, joissa voit nauttia raikkaasta ilmasta sekä Lapin luonnosta. Kävelyreiteillä kohdata poroja, joita voi nähdä ympäri vuoden, mutta etenkin kesällä. Talvella suosittelemme vierailemaan porosafareilla tai porotiloilla taianomaisen kokemuksen saamiseksi. Moottorikelkkailu, hiihto, laskettelu, lumikenkäkävely, kelkkailu ja sauvakävely ovat Levin suosituimpia ulkoilma aktiviteetteja talvella. Päivän reippailujen jälkeen voit rentoutua esimerkiksi käymällä lähellä olevassa kylpylässä tai lähtemällä katsomaan maagisia revontulia. Levillä revontulia bongata myös ohjatuilla retkillä esimerkiksi läheisille tuntureille.

Kuntoilijoille on tarjolla 3 hyvin varustettua kuntosalia läheltä loma-asuntoa.

Yöelämä on Levillä hyvin aktiivista, monipuolista ja suosittuja baareja on useita. Ruokaravintoloita on myös useita, joista valita ympäri vuoden. Voit nauttia suomalaisia ruokia, jotka on valmistettu paikallisista raaka-aineista, tai valita minkä tahansa muun uskomattoman ravintolan suuresta valikoimasta.

Hiihtäjän unelmapaikka

Maastohiihtäjille Levi tarjoaa uskomattomat 230 kilometrin hyvin huollettuja reittejä. Valaistua latua on 28 km, missä hiihto on mahdollista varhain aamusta iltaan myös kaamoksen pimeimpänä aikana. Latukartta: http://www.levi.fi/media/files/kartat/levi_latukartta_2015_fi.pdf

Lapsille monenlaista aktiviteettia

Lapsille Leviltä löytyy hauskoja puistoja, kylpylä ja talvella eturinteiltä oma Lasten maailma. Lapset voivat osallistua ohjattuihin hiihtokouluihin. Levillä on lapsille jännittäviä leikkipaikkoja luonnossa sekä rakennettuja vierailukohteita , kuten tonttujen piilopaikka.

Kesällä ja syksyllä 

Kesäisin nautitaan keskiyön auringosta. Tällöin aurinko ei laske lainkaan yöllä. Yötön yö on maaginen ja uskomaton kokemus. Patikointi, golf, frisbee-golf, melonta, koskenlasku ja kalastus ovat kesällä suosittuja aktiviteetteja. Leviltä järjestetään näihin kaikkiin retkiä. Syksy on parasta aika maastopyöräilyyn, päiväpatiointiin sekä vaellusretkeilyyn. Saat nauttia Suomen kauniista värikkäistä syksyistä, kerätä marjoja ja sieniä tai vain mennä hengittämään ihanan raikasta ilmaa metsään. 

Hengitä ja nauti maailman puhtainta ilmaa

Levin henkeäsalpaava luonto on kokemus sinänsä. Se ruokkii mieltä ja sielua kaikkina vuodenaikoina ympäri vuoden.