Levi Ruska - Ruska Lapissa

Levin ruska ja Lapin luonnon läheisyys on koettava paikan päällä. Syksyinen lapin ruska väriloisto on  upea ja myös revontulia saattaa nähdä elokuun lopusta alkaen. Ruska-aikaan voi lomailla omatoimisesti tai nauttia runsaasta tapahtumien ja kulttuurin kirjosta, kuten Levin Ruskamaratonista, ohjatuista retkistä sekä museoista ja taidegallerioista.

Ruskaretkelle on mukava mennä maastopyörällä, joille on runsaasti reittejä läheisillä tuntureilla. Kävelemälläkin pääsee moniin kauniisiin paikkoihin mm. Kätkän huipulle ja sieltä ihastelemaan maisemia aina Pallakselle ja Ylläkselle asti. Tulentekopaikkoja ja laavupaikkoja on useita. Syksyllä maastosta löytää mukavasti marjoja ja sieniä.

Blogista löytyy lisää suosikkikohteita, osa nähtävyykistä on automatkan päässä. Uusi kokemisen arvoinen nähtävyys Aakenustupa. Totovaaran isolta parkkipaikalta lähtee useita reittejä ruskan väreistä nauttien käveltäväksi. 

Luontoon.fi sivulla on kattavasti lisää kohteita pienen ajomatkan päässä.

Lapin ruska-aika on myös suosituinta golfaikaa Levillä ja pelaamaan pääsee aamusta myöhäiseen iltaan. Raitis ja viilenevä ilma on virkistävää. Kylän palvelut ravintoloista kahviloihin ja keilahallista kylpylään takaavat rentouttavan ja ikimuistoisen loman.

Juoksusta kiinnostuneille Ruskamaraton juoksutapahtuma kisataan Levitunturin ympäristössä. Levi Ruskamaraton kilpailuviikonloppu on vilkasta aikaa Levillä, samaan aikaan järjestetään Levin ruskamarkkinat.

Tunturissa vietetyn päivän jälkeen voi piipahtaa vaikka kylpylässä tai varata hieronnan. Syyskuussa on ravintoloilla iltaisin esiintyjiä ruskamatkailijoiden viihdykkeeksi. Levillä ruska-aika on vilkasta turistiaikaa.